政策解讀
快速擇校
第五節閱讀理解強化練習
Reading Comprehension 5
Passage 1
The beat generation mainly referred to the youth who were born and brought up around the Second World War. They showed their disdain (蔑視,輕視) for almost everything traditional, such as government authority, respect for parents, one磗 duty,moral standards, and traditional customs. They developed a kind of absolute individualism and liberty.They preferred long hair, mini-dresses or close-fitting clothes to show off the figure. They advocated freedom of sex and cohabitation (同居). Their influence could be seen from the fact that about one third of the American couples living together were not married by law. And the divorce rate was very high. The endless U.S wars abroad and sharp class struggle at home caused many American youths to develop a kind of cynicism. They doubted the existing social system,possibility of harmonious human relations, and the long honored standard for correct behavior. They felt society overlooked their needs. Therefore, they refused to do any duty that was required of them by society. They declared “Don磘 believe anyone over thirty.” All this came from the sick society. It磗 wrong to imagine they all fought against capitalism in support of revolutionary things. Some of their ideas were even more decadent (頹廢的)and impractical. It was an abnormal phenomenon in an abnormal society.
1. Based on the passage, how many of one hundred and twenty American couples of the beat generation practiced cohabitation?
A. about 20 couples.B. about 30 couples. C. about 60 couples.D. about 40 couples.
2. Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The beat generation磗 refused to do any duty.
B.The beat generation was in support of almost everything traditional.
C.The beat generation believes no one except that he is over thirty.
D.The beat generation磗 ideas were not impractical.
3. “Cynicism” in this passage most probably means ____.
A. a state of mind against realismB. a state of mind doubting everything in existence
C. a theory advocating mutual helpD. a theory advocating individualism
4.The reason why the beat generation refused to cooperate with society was ____.
A. they had no interestB. they found hard to cooperate with it
C. the laws block their way to do soD. they thought their need was neglected
5.This passage is mainly about ____.
A. the young AmericansB. the generation gap
C. the education of the youngD. an American social phenomenon
1.【答案】D。
【解析】由文中“...about one third of the American couples living together were not married by law.”可知大約三分之一的是選擇 Cohabitation.因此,本題正確答案是選項D。
2.【答案】A。
【解析由文中“...they refused to do any duty that was required of them by society.”和“They showed their disdain for almost everything traditional...”因此,選項A是正確的。
3.【答案】B。
【解析】文中有“They doubted the existing social system,possibility of harmonious humanrelations,and the long-honored standard for correct behavior.”因此,選項B是正確的。
4.【答案】D。
【解析】文中有“They felt society overlooked their needs.”因此,選項D是正確的。
5.【答案】D。
【解析】本文最后一句是“It was an abnorml phenomenon in an abnormal society.”因此,選項D是正確的。
Passage 2
We have waited for more than 340 years for our constitutional and God-given rights. The nations of Asia and Africa are moving with jetlike speed toward gaining political independence, but we still creep at horse-and buggy pace toward gaining a cup of coffee at a lunch counter. Perhaps it is easy for those who have never felt the stinging darts of segregation to say, “Wait.” But when you have seen vicious mobs lynch(處以私刑) your mothers and fathers at will and drown your sisters and brothers at will; when you have seen hate-filled policemen curse, kick, and even kill your black brothers and sisters; when you see the vast majority of your twenty million Negro brothers smothering in and airtight cage of poverty in the midst of an affluent society; when you suddenly find your tongue twisted and your speech stammering(口吃) as you seek to explain to your six-year-old daughter why she cannot go to the public amusement park that has just been advertised on TV, and see tears welling up in her eyes when she is told that Funtown is closed to colored children, and see ominous clouds of inferiority(自卑) beginning to form in her little mental sky, and see her beginning to distort her personality by developing an unconscious bitterness toward white people——then you will understand why we find it difficult to wait. There comes a time when the cup of endurance runs over, and men are no longer willing to be plunged into the abyss of despair. I hope, sirs you can understand our legitimate and unavoidable impatience.
6. Which of the following best describe the tone of the article?
A. Emotional. B. Factual.C. Pessimistic. D.Balanced.
7. Which of the following is NOT the response of the six-year-old girl mentioned in this passage?
A. Her tongue twisted.B. Tears filled her eyes.
C. She felt inferior.D. She starts to hate the white.
8. The writer might be ____.
A.a victimB. a leaderC. a NegroD.a boy
9. What is the purpose of the passage?
A. To motivate people.B. To teach how to educate a child.
C. To defend civil disobedience.D. To complain of an unjust law.
10. The writer might do all of the following things except for ____.
A. lead a bus-boycott
B. launch a campaign against segregation
C. write a book entitled as Stride Towards Freedom
D. lead a march to surround the jail
6. 【答案】A。
【解析】本文雖有大量的事實,但它們都出現在when開頭的排比句中,表達了強烈的感情色彩。因而,答案選A。
7. 【答案】A。
【解析】本文提及的是父親難以給六歲女孩解釋為什么她不能去限制黑人的地方,而啞口無言。其余三項均可在文中找到明確的信息。
8.【答案】C。
【解析】推斷題。本段中的we說明作者是其中一員。
9.【答案】C。
【解析】主旨題。本文開頭說明黑人已經等待了340年還沒有得到憲法和天賦的權利。期間黑人遭受了歧視性待遇,再也不能等下去了。他們采取的溫和抵抗是不得已而為之。其余三項與原文不符。
10.【答案】D。
【解析】推斷題。溫和抵抗或不合作主義都是非暴力的,本文中也表明黑人在等待的意思,只是再也難以忍受了,再也等不及了。由此可知,答案為D。
特別聲明:①凡本網注明稿件來源為"原創"的,轉載必須注明"稿件來源:育路網",違者將依法追究責任;
②部分稿件來源于網絡,如有侵權,請聯系我們溝通解決。
行業適配優勢:覆蓋高需求領域語言學及應用語言學在職研究生畢業生的能力可遷移至多行業,尤其契合當下“語言+技術”“語言+
江西在職研究生就業前景好嗎?就業前景好。贛江新區數字經濟、鄉村振興、制造業升級等政策催生人才缺口。體制內就業有優勢,在考公、事業單位晉升、省屬國企任職上表現突出...
口腔醫學在職研究生考試科目依報考方式而異。非全日制研究生入學考政治、英語、口腔綜合等,還需通過院校復試。同等學力申碩入學一般無考試,大專及以上可申請;申碩考試考...
吉林2026在職研究生正式報名時間公布,10月16-27日可填報。這一消息為吉林在職人員考研提供了明確指引,幫助考生合理安排時間,避免錯過關鍵報考窗口。報名是研...
鐵路局承認在職研究生學歷嗎?鐵路局承認在職研究生學歷,國家教育局已經明文說了,非全日制研究生的學歷和學位證書,具有同全日制一樣的法律效力的。適合的專業包括鐵路交...
管理類專業職場人報考北京在職研究生時,面試環節是職業進階的關鍵挑戰。本文聚焦北京在職研究生面試技巧,為職場人量身定制高效準備方案,涵蓋自我介紹的精煉表達、專業知...
評論0
“無需登錄,可直接評論...”