育路教育網,權威招生服務平臺
微信公眾號
在職研究生微信公眾號

政策解讀

微信小程序
在職研究生微信小程序

快速擇校

在職研究生招生院校

2011年GCT考試英語輔導教材--閱讀(10)

來源:育路教育網 時間:2011-07-14 17:53:03

在職研究生報考條件測評

第三章 閱讀理解

    第五節閱讀理解強化練習

     Reading Comprehension 4

Passage 1

Friedrich Dobl, a Yugoslav working in Germany, was fed up with traffic jams. At long weekends and holiday times when he wanted to get him quickly he always found himself behind hundreds of other cars moving slowly along the notorious foreign workers route through Germany and Austria. How easy it all was for police and emergency services. A siren, a flashing light? And like magic everyone was out of the way. Going home from work one night he passed a garage. And there in front of him was the answer to his problem. An old ambulance was for sale. The red cross had been removed. But not the flashing light, and the siren. He tried the light. It flashed magnificently. He tried the siren. That too sounded impressive. He bought the ambulance and opened up for himself a dream world of motoring. It began early in the morning, all his luggage in the back of the ambulance and motorway in Germany looking reasonably clear. Soon, as always, a long line of traffic appeared ahead. He switched on the flashing light and set off the siren. Cars swiftly slowed and pulled off the fast lane. Other cars stopped and drivers waved him ahead to an open road all his own. In record time he crossed the border into Austria. The big bluff was working. Police even waved him through the confusion caused by an accident. But then the Yugoslav made his beg mistake. Until then he had only stopped for petrol. Now he was driving past a real accident, lights flashing, too late to realize that it was not another traffic jam as he assumed. They stopped him, and after hearing the story of his ride across two countries fined him 12.5 pounds.

1. At long weekends and holidays Friedrich Dobl used to____ .

A. drive home in Germany

B. meet other foreign workers

C. get caught in terrible traffic jams

D. get to the place where he worked by a special quick route

2. Why did he decide to buy the ambulance?

A. Because he had always wanted one.

B. Because he wanted to resell it at a higher price.

C. Because he liked the siren and the flashing light.

D. Because he knew that other traffic would get clear of the way for an ambulance.

3. The red cross had been removed ____.

A. but he soon put up a new one

B. but the siren and the flashing light still worked

C. so he asked the garage to paint another one on

D. because the vehicle did not look like an ambulance any more

4. When the police stopped him, ____.

A. he was driving dangerously

B. he had just driven straight past an accident

C. they found 12.5 pounds in his pocket

D. they told him they had followed him all the way

5. Which of the followings might be the best title for the passage?

A. How to Drive Quickly.B. How to Avoid Accidents.

C. A Quick Way Home? By An Ambulance.D. A Safe Way Home? Non-Stop.

1.【答案】C

【解析】從本文第一段可以得知,在德國工作的南斯拉夫人Friedrich Dobl每個周末和放假都會回家,他在穿過德國和奧地利回國的路上受夠了交通堵塞。由此可見答案A)回德國的家B)跟其他外國工人見面D)由一條捷徑去工作的地方與原文不符,只有答案C)正確。

2.【答案】D

【解析】文中第二段開頭提到“How easy it all was for police and emergency services. A siren, a flashing light? And like magic everyone was out of the way.”,意思是對警察和急救人員來說就太簡單了,一個警示燈和一個警報器,然后象魔術一樣,所有的人都給你讓路。由此可見,答案D)是正確答案。

3.【答案】B來源:www.examda.com

【解析】見文中第二段,“The red cross had been removed. But not the flashing light, and the siren. He tried the light. It flashed magnificently. He tried the siren. That too sounded impressive.”,警示燈和警報器都還在,試了試,警示燈很亮,警報器很響,所以正確答案是B。

4.【答案】B

【解析】見原文最后一段,“Now he was driving past a real accident, ... They stopped him”,他開車經過一個真正的車禍現場,他們讓他停下,由此可推斷出正確答案是B。

5.【答案】C

【解析】詳見內容概要,文章主要是關于一個外國工人為了躲過交通堵塞快點到家而買輛救護車來開的故事,所以答案C)最合適。答案A)如何開快車B)如何避免交通事故D)如何安全回家?——不要停!都跟本文大意不符。

Passage 2

Some researchers claim that people磗 personalities can be classified by their blood types.If you have blood type O, you are a leader. When you see something you want, you strive to achieve your goal. You are passionate, loyal, and self-confident, and you are often a trendsetter. Your enthusiasm for projects and goals spreads to others who happily follow your lead. When you want something, you may be ruthless about getting it or blind to how your actions affect others. Another blood type, A, is a social, “people” person. You like people and work well with them. You are sensitive, patient, compassionate, and affectionate. You are a good peacekeeper because you want everybody to be happy. In a team situation, you resolve conflicts and keep things on a smooth course. Sometimes type As are stubborn and find it different to relax. They may also find it uncomfortable to do things alone.

People with type B blood are usually individualists who like to do things on their own. You may be creative and adaptable, and you usually say exactly what you mean. Also you can adapt to situations, you may not choose to do so because of your strong independent streak. You may prefer working on your own to being part of a team. The final blood type is type AB. If you have AB blood, you are a natural entertainer. You draw people to your because of your charm and easygoing nature. ABs are usually calm and controlled, tactful and fair. On the downside, though, they may take too long to make decisions. And they may procrastinate, putting off tasks until the last minute.

6. The passage is written by means of ____.

A. enumeration B. process analysisC. classification D. examplification

7. People with type O will do the following things except____.

A. direct a board B. burn the night磗 oilC. be considerate D. self-oriented

8. Which of the following is not the feature of type A?

A. Stubborn. B. Sensitive.C. Reserved. D. Patient.

9. What is Not true to type B?

A. He likes to work by himself.

B. He doesn磘 think much before he speaks.

C. He has many original ideas.

D. He cannot fit in with the environment.

10. The best profession for a type AB is ____.

A. Musician B. PeacekeeperC. Actor D. Spokesman

6.【答案】C

【解析】本文按照血型分別談論人的性格,這種寫作方法叫分類。

7.【答案】C

【解析】原文談到O型血的人作領導,會盡力做好想做的事情,又十分自信。但不太在意別人的感受。因而答案選C。

8.【答案】C

【解析】原文第三段有相關信息。

9.【答案】D

【解析】原文第四段說明B型血的人是有適應性并能夠適應環境的。

10.【答案】C

【解析】本文最后一段提及AB血型的人是天生的演藝人員。因而答案選C。

結束

特別聲明:①凡本網注明稿件來源為"原創"的,轉載必須注明"稿件來源:育路網",違者將依法追究責任;

②部分稿件來源于網絡,如有侵權,請聯系我們溝通解決。

閱讀全文

一站式擇校服務!【免費領取】專業規劃&擇校方案

*學生姓名 :
*手機號碼 :
*意向專業 :
 意向院校 :
*當前學歷 :
免費領取 :

評論0

“無需登錄,可直接評論...”

用戶評論
500字以內
發送
    在職研究生報考條件評測
    相關文章推薦
    語言學及應用語言學在職研究生就業優勢
    語言學及應用語言學在職研究生就業優勢

    行業適配優勢:覆蓋高需求領域語言學及應用語言學在職研究生畢業生的能力可遷移至多行業,尤其契合當下“語言+技術”“語言+

    00評論2025-10-13 11:41:54
    江西在職研究生就業前景好嗎?對工作有哪些幫助?
    江西在職研究生就業前景好嗎?對工作有哪些幫助?

    江西在職研究生就業前景好嗎?就業前景好。贛江新區數字經濟、鄉村振興、制造業升級等政策催生人才缺口。體制內就業有優勢,在考公、事業單位晉升、省屬國企任職上表現突出...

    1050評論2025-10-13 11:20:02
    口腔醫學在職研究生考試有哪些科目?非全和同等學歷申碩,一次性給你介紹清楚!
    口腔醫學在職研究生考試有哪些科目?非全和同等學歷申碩,一次性給你介紹清楚!

    口腔醫學在職研究生考試科目依報考方式而異。非全日制研究生入學考政治、英語、口腔綜合等,還需通過院校復試。同等學力申碩入學一般無考試,大專及以上可申請;申碩考試考...

    610評論2025-10-13 10:12:22
    吉林2026在職研究生正式報名時間公布,10月16-27日可填報
    吉林2026在職研究生正式報名時間公布,10月16-27日可填報

    吉林2026在職研究生正式報名時間公布,10月16-27日可填報。這一消息為吉林在職人員考研提供了明確指引,幫助考生合理安排時間,避免錯過關鍵報考窗口。報名是研...

    420評論2025-10-13 09:55:25
    鐵路局承認在職研究生學歷嗎?
    鐵路局承認在職研究生學歷嗎?

    鐵路局承認在職研究生學歷嗎?鐵路局承認在職研究生學歷,國家教育局已經明文說了,非全日制研究生的學歷和學位證書,具有同全日制一樣的法律效力的。適合的專業包括鐵路交...

    1470評論2025-10-11 18:29:35
    2026年北京在職研究生面試技巧:管理類專業職場人如何準備?
    2026年北京在職研究生面試技巧:管理類專業職場人如何準備?

    管理類專業職場人報考北京在職研究生時,面試環節是職業進階的關鍵挑戰。本文聚焦北京在職研究生面試技巧,為職場人量身定制高效準備方案,涵蓋自我介紹的精煉表達、專業知...

    930評論2025-10-11 15:23:56

    免費咨詢

    在線咨詢 報考資格測評
    掃碼關注
    在職研究生微信公眾號二維碼

    官方微信公眾號

    電話咨詢
    聯系電話
    010-51264100 15901414202
    微信咨詢
    用手機號進行搜索添加微信好友
    15901414202

    張老師

    15901414201

    張老師

    15811207920

    育小路

    一對一免費咨詢

    張老師
    返回頂部
    亚洲中国久久精品无码,国产大屁股视频免费区,一区二区三区国产亚洲综合,国产AV无码专区毛片
    午夜在线观看亚洲国产欧洲 | 色婷婷青青草原综合缴情 | 中文字幕人成乱码熟女 | 中文字幕日韩国产 | 特黄国产禁在线观看 | 亚洲人成色4444在线观看 |