育路教育網,權威招生服務平臺
微信公眾號
在職研究生微信公眾號

政策解讀

微信小程序
在職研究生微信小程序

快速擇校

在職研究生招生院校

2011年公共管理碩士MPA英語閱讀練習(4)

來源:育路教育網 時間:2011-03-07 15:25:30

在職研究生報考條件測評

 

     重點推薦:人民大學MPA         在職研究生招生信息網

    Students who want to enter the University of Montreal‘s Athletic Complex need more than just a conventional ID card——their identities must be proved genuine by an electronic hand scanner. In some California housing estates, a key alone is insufficient to get someone in the door;his or her voiceprint must also be verified(確認)。 And soon customers at some Japanese banks will have to present their faces for scanning before they can enter the building and withdraw their moneys.

    All of these are applications of biometrics, a fast-growing technology that involves the use of physical or biological characteristic to identify individuals. In use for more than a decade at some high security government institutions in the United States and Canada, biometrics is rapidly popping up in the everyday world.

    Biometric security systems operate by storing a digitized record of some unique human feature. When a user wishes to enter or use the facility, the system scans the person‘s corresponding characteristics and attempts to match them against those on record. Systems using fingerprints, hands, voices, eyes, and faces are already on the market. Others using typing patterns and even body smells are in various stages of development.

    Fingerprints scanners are currently the most widely used type of biometric application, thanks to their growing use over the last 20 years by law-enforcement agencies. Sixteen American states now use biometric fingerprint verification systems to check that people claiming welfare payments are genuine. Politicians in Toronto have voted to do the same, with a testing project beginning next year.

    Not surprisingly, biometrics raises difficult questions about privacy and the potential for abuse. Some worry that governments and industry will be tempted to use the technology to monitor individual behavior. “If someone used your fingerprints to match your health-insurance records with credit-card record showing that you regularly bought lots of cigarettes and fatty foods,” says one policy analyst, “you would see your insurance payments go through the roof.” In Toronto, critics of the welfare fingerprint plan complained that it would force people to submit to a procedure widely identified with criminals.

    Nevertheless, support for biometrics is growing in Toronto as it is in many other communities. In an increasingly crowded and complicated world, biometrics may well be a technology whose time has come.

    1.According to the author, biometric technology is ______

    A.in the stage of theoretical study

    B.widely used in the world

    C.about to be out of date

    D.developing rapidly

    2.What is one of the advantages of biometric technology?

    A.It better protects people‘s privacy.

    B.It helps people follow a healthy life style.

    C.It is cheaper than traditional methods.

    D.It identifies people more accurately.

    3.The author used the health insurance case mainly to ______

    A.illustrate the use of the technology

    B.give suggestions on buying insurance

    C.draw attention to the problem of the technology

    D.emphasize the importance of healthy diet

    4.In which of the following situations is biometric technology NOT used?

    A.Computers are switched on by a voice order.

    B.Doctors diagnose disease through patients‘ voice.

    C.Museum doors are controlled by palm scanner.

    D.The police identify criminals through fingerprints.

    5.Which word would you use to describe the author‘s tone in this passage?

    A.Supportive        B.Objective

    C.Critical           D.Indifferent

    答案及解析:

    1. D.細節題。答案在第二段All of these are applications of biometrics, a fast-growing technology that…。B項不對,第三段中提到指紋掃描是目前應用最廣泛的一種生物技術,與B項內容不符。A項是出于理論研究階段,C項是即將過時,都不對。

    2. D.細解題。通過對第二段的分析可知,生物技術的一個優點就是它的準確性。

    3. C.例證題。本文通過醫療保險這一例子說明了生物技術存在的問題。

    4. B.細節題。答案在第三段Systems using fingerprints, hands, voices, eyes, and faces are already on the market.A、C、D能夠很容易被排除,B項醫生通過病人的聲音來診斷疾病,和文中提到的voices并不是一回事。

    5. A.最后一段提到盡管生物技術應用還存在一些問題,但支持它的人越來越多,在這個越來越擁擠,越來越復雜的世界里,生物技術的時代到來了。可見作者對此的態度是支持的。

結束

特別聲明:①凡本網注明稿件來源為"原創"的,轉載必須注明"稿件來源:育路網",違者將依法追究責任;

②部分稿件來源于網絡,如有侵權,請聯系我們溝通解決。

閱讀全文

一站式擇校服務!【免費領取】專業規劃&擇校方案

*學生姓名 :
*手機號碼 :
*意向專業 :
 意向院校 :
*當前學歷 :
免費領取 :

評論0

“無需登錄,可直接評論...”

用戶評論
500字以內
發送
    在職研究生報考條件評測
    相關文章推薦
    成都在職研究生考公務員優勢多嗎?不僅崗位多!未來晉升還更有優勢!
    成都在職研究生考公務員優勢多嗎?不僅崗位多!未來晉升還更有優勢!

    成都在職研究生考公務員優勢顯著,報考階段有超30%碩士崗可癬筆試面試因專業學習更具競爭力;上岸后薪資定級更高(碩士定四級主任科員)、晉升更快(縮短職級晉升年限)...

    550評論2025-08-29 10:39:13
    四川在職研究生落戶政策是什么?有學歷無房產也可以落戶!
    四川在職研究生落戶政策是什么?有學歷無房產也可以落戶!

    四川在職研究生落戶政策以成都為例,45歲以下本科及以上學歷的在職研究生,提供畢業證及學歷認證材料,即便無房也可選擇本人或直系親屬合法穩定住所、單位集體戶或人才流...

    840評論2025-08-29 10:30:38
    會計非全日制研究生需要學位證嗎?不需要,沒有學位證也可以報名考試!
    會計非全日制研究生需要學位證嗎?不需要,沒有學位證也可以報名考試!

    會計非全日制研究生(MPAcc)報考無需學位證,大專及以上學歷等滿足條件即可報名,涵蓋考試流程、多院校招生信息,助力考生選擇。

    460評論2025-08-28 10:47:44
    武漢非全日制招生簡章解析,報考流程無障礙通關!
    武漢非全日制招生簡章解析,報考流程無障礙通關!

    武漢非全日制招生簡章涵蓋報考條件、考試流程、招生院校等信息,申請便捷,多采用遠程授課,為在職人士提供高效深造途徑。

    900評論2025-08-28 10:40:04
    浙江同等學力申碩通過率高嗎?非常高!入學免試!
    浙江同等學力申碩通過率高嗎?非常高!入學免試!

    浙江同等學力申碩通過率較高,得益于免試入學的政策。大專及以上學歷可先參加課程學習,本科畢業有學位滿三年可申碩,申碩考試科目少、難度低,多種因素共同提升了通過率。

    780評論2025-08-26 10:10:26
    40歲讀在職研究生晚不晚?別被年齡困住你的晉升路
    40歲讀在職研究生晚不晚?別被年齡困住你的晉升路

    40歲讀在職研究生不晚。學習沒有年齡限制,40歲時通過在職研究生提升學歷、拓展能力,既能適配職場發展需求,又能實現自我成長,且在職學習可平衡工作與生活,年齡不是...

    290評論2025-08-26 09:38:21

    免費咨詢

    在線咨詢 報考資格測評
    掃碼關注
    在職研究生微信公眾號二維碼

    官方微信公眾號

    電話咨詢
    聯系電話
    010-51264100 15901414202
    微信咨詢
    用手機號進行搜索添加微信好友
    15901414202

    張老師

    15901414201

    張老師

    15811207920

    育小路

    一對一免費咨詢

    張老師
    返回頂部
    亚洲中国久久精品无码,国产大屁股视频免费区,一区二区三区国产亚洲综合,国产AV无码专区毛片
    中文专区欧美三级在线 | 日韩激情乱码精品在线 | 日韩在线不卡免费视频 | 一级国产精品一级国产精品片 | 亚洲中文字幕一区 | 久热香蕉在线视频 |