
政策解讀

快速擇校
十月在職聯考已經進入了倒計時,考生要抓住最后的一個月的復習時間,小編為大家整理了英語綜合模考試題,希望為大家的備考提供一些幫助。
Diego Chiapello, legally blind since birth, isn’t one of Italy’s famous “mama’s boys” who live with their parents into adulthood. The 27-year-old lives alone in Milan, works as a network administrator, loves diving and dreams of sailing across the Atlantic with a sight-impaired(有視力障礙的)crew.
Obviously, he’s not your average disabled person — but especially so in Italy. The country has more barriers to integration than almost anywhere else on the continent. Among European countries, Italy ranks third from the bottom in accessibility for the disabled, ahead of only Greece and Portugal. People who use wheelchairs, especially, find it difficult to navigate the country’s cobblestone(鵝卵石)streets, ride buses or visit restaurants, shops and museums. Less than a quarter of Italy’s disabled hold jobs compared with 47 percent for Europe.
But the biggest obstacle for the country’s physically challenged may, in fact, be the fabled Italian family. Because of the social defect that still attaches to disabilities, “they tend to keep disabled people at home and out of public view,”explains Giovanni Marri, head of an employment training center in Milan that caters to the handicapped. Thus while 15 percent of the country’s families include a disabled person, according to surveys, only 2 percent of Italians report going to school with a disabled person and only 4 percent work with one.
Italians are beginning to recognize the problem. Over the past decade, the government has passed laws targeting everything from workplace discrimination to accessibility requirements. A recent study by the European Union found that 85 percent of Italians admit that public transportation and infrastructure(基礎設施)are inadequate for the handicapped, and 97 percent say action is needed. But the biggest barrier is psychological. “Italian companies are afraid of hiring disabled people,” says Chiapello. The only way to alter that, he says, is for Italy’s disabled to do what he did —get out of the house and demand change.
1.Which of the following words best describes “mama’s boys”?
A.Ordinary. B.Optimistic. C.Dependent. D.Desirable.
2.In this passage, Chiapello is cited as an example of .
A.unusual disabled Italians B.courageous blind sailors
C.typical handicapped people D.vulnerable disabled Europeans
3.In Italy, where are the disabled people most likely to be?
A.On the street. B.At home.
C.In school. D.At work.
4.Italy’s general public will most probably agree that .
A.physical inadequacies are the biggest obstacle for the disabled
B.things should be done to remove the barriers against the disabled
C.workplace prejudices toward the disabled are hardly recognizable
D.disabled people should reduce the need of going to public places
5.What is the passage mainly about?
A.Italy has not done enough in aiding the disabled.
B.Italy’s disabled people should get out of their houses.
C.Italian people have been blind to troubles of the disabled.
D.Italian ways of aiding the disabled should be encouraged.
答案:
1.C。根據文章第一段中的“…‘mama’s boys’ who live with their parents into adulthood.”可知,mama’s boys指的是那些需要依靠別人生活的孩子。故答案為C。
2.A。根據文章第二段中“…he’s not your average disabled person…”,作者舉這個例子主要是比較特殊。故答案為A。
3.B。根據文章第三段中“…They tend to keep disabled people at home…”,殘疾人大多數時間待在家里。故答案為B。
4.B。根據第四段中“…97 percent say action is needed.”,針對目前存在的不利于殘疾人的因素,97%的人認為應該采取措施消除不利于殘疾人的障礙。故答案為B。
5.A。文章從一開始就論述了在意大利殘疾人受到各種各樣的不平等待遇,且政府并沒有采取多么顯著的措施。故答案為A。
特別聲明:①凡本網注明稿件來源為"原創"的,轉載必須注明"稿件來源:育路網",違者將依法追究責任;
②部分稿件來源于網絡,如有侵權,請聯系我們溝通解決。

同等學力申碩模式適配職場人對法學在職研究生“低門檻入學、高效拿證、院校認可度高”的需求。文中整理了中國政法大學等6所法學在職研究生好考的院校,解析其法學領域認可...

中國古代史在職研究生入學條件中國古代史在職研究生的報考主要分為“學歷教育”(非全日制)和“學位教育”(同等學力申碩)兩類,二

海關管理碩士好考嗎?相對來說比較容易。目前主要由對外經濟貿易大學和上海海關學院開設,采用MPA公共管理碩士形式招生。上海海關學院報錄比約4:1,遠低于其他熱門專...

生物學在職研究生畢業有學位證嗎?是的,生物學在職研究生畢業后可以獲得碩士學位證書。目前多數院校采用同等學力申碩形式,學員完成課程學習、通過申碩考試和論文答辯后,...

統計學在職研究生招生院校匯總顯示,2025年全國有多所高校開設統計學專業,包括中國人民大學、對外經濟貿易大學、首都經濟貿易大學等。學費從0.6萬元到4.78萬元...

金融學在職研究生學費排名顯示,2025年各院校學費差異較大,從1.6萬元到4.2萬元不等。中國人民大學學費最高,為4.2萬元;江西財經大學保險經營與創新研究方向...
評論0
“無需登錄,可直接評論...”