下面是公共英語三級預(yù)測試卷,育路教育網(wǎng)特別為您搜集整理,內(nèi)容如下:
Section I Listening Comprehension
(25 minutes)
Directions:
This section is designed to test your ability to understand spoken English.You will hear a selection of recorded materials and you must answer the questions that accompany them.There are TWO parts in this section,Part A and Part B.
Remember,while you are doing the test,you should first put down your answers in your test booklet At the end of the listening comprehension section。you will have 3 minutes to transfer your answers from your test booklet onto ANSWER SHEET 1.
If you have any questions.you may raise your hand NOW as you will not be allowed to speak once the test has started.
Now look at Part A in your test booklet.
Part A You will hear l0 short dialogues.For each dialogue,there is one question and four possible answers.Choose the correct answer—A,B,C or D,and mark it in your test booklet.You will have l5 seconds to answer the question and you will hear each dialogue ONLY ONCE.

Now look at question 1.
1.Which flight will the man take?
[A]Air China Flight 985 0n the 26th.
[B]Air China Flight 985 0n the 27th
[C]Air China Flight 985 0n the 28th.
[D]Air China Flight 985 0n the 25th
2.What will the woman probably have for dessert?
[A]Apple
[B]Ice cream.
[C]Chocolate cake.
[D]Nothing
3.Why does the man offer a lift?
[A]Because the woman’s home is on his way home.
[B]Because the driver is always willing to help others.
[C]Because the driver is going home fight now.
[D]Because the woman asks him for help.
4.What has the man been treated with?
[A]A meal.
[B]Tea.
[C]Coffee.
[D]Wine.
5.Which one is OK for the woman?
[A]Opening the window.
[B]Taking off the shoes.
[C]Leaving the luggage at her room.
[D]Putting the luggage at the kitchen
6.Where are the speakers?
[A]At a hospital.
[B]At a restaurant.
[C]At a railway station.
[D]At a booking office.
7.What does the woman advise the man to do?
[A]Call to check his scores.
[B]Inquire when the test scores are released.
[C]Be patient and wait.
[D]Take PETS a month later.
8.What’s the mail’s problem?
[A]He is too late to work.
[B]The bed was bought in ten days
[C] He can,t get his money back.
[D]The bed can be returned
9.What are the two speakers doing?
[A]Sending an e.mail.
[B]Doing spelling exercise
[C]Chatting online.
[D]Talking on the phone
10.What’s the woman’s meaning?
[A]The man should have seen the doctor earlier.
[B]The mall should have confirmed his appointment.
[C]The mall complains too much.
[D]The mall’s toothache will go away by itself.
Part B
You will hear four dialogues or monologues.Before listening to each one,you will have 5 seconds to read each of the questions which accompany it.While listening,answer each question by choosing A,B,C or D.After listening,you will have lo seconds to check your answer to each question.You will hear each piece ONLY ONCE.
Questions ll~13 are based on the following dialogue between two passengers.
11.What information did the man hear from the broadcast?
[A]The plane is going to take off.
[B]The plane is arriving in Beijing.
[C]It is cloudy in Beijing.
[D]The woman is on her honeymoon.
12.Why does the man come to Beijing!
[A]Because he wants to visit his grandma.
[B]Because he’s on his honeymoon.
[C]Because he’s going to watch the Olympics in Beijing.
[D]Because he wants to do some sightseeing in Beijing.
13.Where is the woman going after arrival?
[A]The Olympic Village.
[B]A hotel.
[C]The man’s home.
[D]A shopping street.
14.What did the man give the woman?
[A]His address.
[B]His recommendation.
[C]His business card.
[D]A hotel’s number.
Questions l5 to 18 are based on the following dialogue happened in a bookstore.
15.Why didn’t the man believe his eyes?
[A]Because he didn’t know the price.
[B]Because he didn’t see the price tag.
[C]Because medical texts are usually expensive.
[D]Because the price is too high.
16.How much did the mall pay for the book?
[A]$65.
[B]$70.63.
[C]$70.36.
[D]$29.64
17.How does the man think about his major?
[A]He loves it.
[B]He hates it.
[C]He wants to 1earn mathematics as his major.
[D]He regrets choosing medicine as his major.
18.What didn’t the man know before he comes to buy the book?
[A]Medical books are expensive.
[B]Books also have taxes.
[C]He needs to pay extra money for the tax of the book.
[D]All the above.
Questions l9 t0 22 are based on a conversation between two friends.
19.What’s the good news for the man?
[A]His company wants him to stay in New York for another half year.
[B]His wife is involved in an important project.
[C]His company wants him to move to an apartment.
[D]He could save money in the long run.
20.What’s the problem with the man’s place now?
[A]It’s too expensive.
[B]It’s in a hotel.
[C]His wife can’t come here to stay with him.
[D]It’s not big enough and noisy.
21.What does“ sublet” mean?
[A]It means renting a place from other people.
[B]It means renting a place from people who rents the place.
[C]It means renting a place for a short period.
[D]It means renting a place from people who is away to other places.
22.Why does the woman advise the man the sublet?
[A]Because it’s convenient.
[B]Because the man doesn’t need to spend money on furniture.
[C]Because the company Can save money in the long run.
[D]Because the company doesn’t have to buy furniture for the man.
Questions 23 t0 25 are based on the following passage on Amsterdam American Hotel.
23.What do we know about the Amsterdam American Hotel according to the talk
[A]It’s near the Leidseplein Square.
[B]It has altogether l75 guestrooms.
[C]It was built in the l9th century.
[D]Its location is very good.
24.What does the room rate include?
[A]Tax and breakfast.
[B]Tax and service charge.
[C]Service charge and breakfast.
[D]Tax.
25.What time is the check—in time?
[A]9 a.m.
[B]12 noon.
[C]3 P.m.
[D]6 P.m
Now your have 3 minutes to transfer you answers from your test booklet ANSWER SHEET1 That is the end of the listening comprehension section.
Section II Use of English
(15 minutes)
Directions:
Read the following text.Choose the best word or phrase for each numbered blank and mark A, B, C or D on ANSWER SHEET1
Text 
26.[A]style [B]form [C]way [D]group
27.[A]shown [B]enjoyed [C]played [D]made
28.[A]at [B]in [C]on [D]for
29.[A]whenever [B]whichever [C]whatever [D]however
30.[A]with [B]for [C]at [D]in
31.[A]have [B]having [C]had [D]have had
32.[A]to [B]in [C]with [D]into
33.[A]which [B]what [C]who [D]they
34.[A]become [B]became [C]becoming [D]have become
35.[A]groups [B]musicians [C]players [D]bands
36.[A]but [B]while [C]however [D]yet
37.[A]sold [B]sells [C]has sold [D]had sold
38.[A]kept [B]began [C]continued [D]stopped
39.[A]famous [B]popularity [C]success [D]development
40.[A]turned [B]went [C]took [D]joined
41.[A]accident [B]gathering [C]jam [D]crowd
42.[A]when [B]before [C]after [D]since
43.[A]sad [B]classic [C]light [D]lively
44.[A]big [B]bigger [C]biggest [D]more bigger
45.[A]from [B]in [C]after [D]since
Section III Reading Comprehension
(40 minutes)
Part A
Directions:
Read the following three texts.Answer the questions On each text by choosing A,B,C or D.Mark your answers on ANSWER SHEET l.
Text 1

46.Compared with other students,the most different thing Rowena and Billy do is that
[A]they study hard
[B]they do extremely well on achievement tests
[C]they never go to school
[D]they feel they have gotten a good education
47.At first in the l980s parents gave home—schooling to children for——.
[A]better education
[B]religious education
[C]safety
[D]all the above
48.According to the article,what is NOT the advantage of being educated at home?
[A]Home is a safer place for children.
[B]Students taught at home are more self-directed.
[C]Students taught at home have a greater depth of knowledge.
[D]Students taught at home can go to good universities.
49.The writer thinks __
[A]parents can do a better job than schools
[B]home—schooling will be more and more useful
[C]students taught at home make greater achievements
[D]home—schooling is good in some aspects
50.The best title of this text might be——.
[A]Home—schooling:A Growing Trend
[B]Home—schooling:A Better Choice
[C]Home—schooling:A way to Success
[D]Home-schooling:A New Method of Education
Text 2 
51. A person smiles to show
[A]he is kind and useful
[B]he is happy all the time
[C]he is ready to talk with you
[D]he sees something funny
52. According to the text, troubles in communication may result from
[Aa closed body position
[B]an open body position
[C]no smile
[D]the main "sign senders"
53. Leaning back with your hands behind your head in deep thought while a person is talking
[A]shows you are interested in and listening to what the speaker is saying
[B]shows you want to keep some distance from the speaker
[C]makes him think you are thinking about something else
[D]makes him believe you are not interested in his talk
54. All of the following gestures encourage communication except
[A]leaning forward a little while a person is talking
[B]crossing your arms
[C]looking in others' eyes
[D]extending your hand in greeting
55. From the text we know that
[A]communication depends little on verbal language and much on body language
[B]gestures always prevent the "sign sender" (mouth)
[C]we should pay much attention to body language
[D]eye contact is always helpful
Text 3

56.Mr.McGoran went to London because __
[A]he wants to take his robot on a touchy feely tour
[B]he wants to see Matt Denton
[C]he wants to show the spider—like robot
[D]heart robot will be displayed there
57.According to the text,the heart robot一——
[A]has emotional feelings
[B]heart beating rises when hugged
[C]eyes open when touched
[D]Can be used for education
58.David believes that
[A]robots will be of more and more human characteristics
[B]robotic toy industry will develop fast
[C]scientists can learn from robot films
[D]old people need to take care of robots at home
59.The difference between heart robot and ic Hexapod is that——.
[A]ic Hexapod Can recognize human expressions
[B]ic Hexapod can react to human behavior
[C]ic Hexapod can take photos
[D]ic Hexapod Can mimic human behavior
60.From the text the two robots’designers agree that——.
[A]this will raise social and ethical questions
[B]it is a trend to introduce more and more human characteristics to robots
[C]robots can have feelings like human
[D]robots can help human in some area
Part B
Directions:
Read the following article in which five people talk about AIDS.For Question 61 t0 65,match the name of each person to one of the statements(A to G)given below.Mark your answers on ANSWER SHEET l.
Greg Louganis:
These were the trials for the l988 0lympics in Seoul,Korea.Until this dive,I had been ahead.But now.something else was more significant than winnin9.I might have endangered other divers’ lives if I have spilled blood in the pool, For what I knew--that few others knew--was that I was HIV-positive. AIDS forced me to stop diving; I had to quit diving professionally after the Olympics.
Margaret Chan:
It is reported that almost three million people in developing countries are now receiving drugs for HIV. This is an increase of almost one million people from two thousand and six. Still, the hope was to reach three million by two thousand and five. But antiretroviral therapy, or ART, alone will not solve the problem. For every two persons we manage to provide them with ART, another five persons get infected. So again, we cannot underestimate the power of prevention.
Paula Green:
The disease robs the body of its natural defenses against infections. Almost seventy-five percent of people receiving HIV drugs are in Africa. The drugs help patients live longer without developing AIDS. An estimated nine million seven hundred thousand people in low and middle income countries were in need of HIV treatment last year. However, by the end of the year, just over thirty percent of them were getting it.
Raymond Chow:
Price reductions can be a main method to let more people with HIV, including more pregnant women, receive the drugs. Also, delivery systems should be redesigned to better serve individual countries and smaller health centers. And treatments should be simpler than in the past.
William Wang:
Huge barriers still remain in dealing with the AIDS epidemic. Getting patients to stay on their therapy is difficult. There are still large numbers of people who do not get tested for HIV. And there are many others who get tested too late and die within months. What's more, there is not enough joint treatment of HIV and the related infections that most often kill AIDS patients. And still another problem is the shortage of health care workers in the developing world.
statements
61. Greg Louganis
62. Margaret Chan
63. Paula Green
64. Raymond Chow
65. William Wang
[A]Some HIV-positive patients don't cooperate with doctors.
[B]AID patient's blood may be dangerous to other people lives
[C] People are scared of AIDS.
[D] Treatment is more urgent than prevention.
[E] Many people can't get HIV drugs because of poverty.
[F]More people get HIV treatment, but even more get infected
[G] HIV drugs should be cheaper.
Section IV Writing
(40 minutes)
Directions:
You should write your responses to both Part A and Part B of this section on ANSWER SHEET 2.
Part A
66. Suppose you heard the news that your friend Mike had just been promoted to be the manager of his department in the company. Write a letter of congratulations to Mike. Your letter should include:
1 ) Why do you write this letter?
2) What's your feeling?
You should write approximately 100 words. Do not sign your own name at the end of yore letter. Use "Wang Lin" instead. You do not need to write the address.
Part B
67. Look at the picture below and write an essay about 120 words, making reference to the following points :
1 ) a description of the picture
2) your comments on this phenomenon

THIS IS THE END OF THE TEST.
Section I Listening Comprehension
Part A
1-5DDAAC 6-10BCCDA
Part B
11—14 BABC l5—18 DCAD
19—22 CDBB 23—25 DBC
SectionⅡ Use of English
參考譯文
節(jié)奏布魯斯音樂(R&B),是一種從爵士樂、布魯斯和福音音樂中演變來的音樂風(fēng)格,在20世紀30年代和40年代被美國黑人演奏。隨著時間流轉(zhuǎn),R&B已經(jīng)普遍被用來指當時那個美國黑人群體所演奏的任何流行樂。這種更加活潑、更激動人心的音樂大為流行起來,美國黑人也第一次有了自己的、商業(yè)化的音樂風(fēng)格。在20世紀30年代末,很多大型樂隊紛紛解散,分裂成一個個小的組合。一些樂隊的音樂形成了“跳躍布魯斯”的風(fēng)格,演奏一些響亮、有著很強舞蹈節(jié)奏感的音樂,而這種音樂風(fēng)格很快就在當時各大舞廳中迅速流行起來。
旱期的R&B樂隊有貝西伯爵,路易斯·約旦和萊昂內(nèi)爾·漢普頓的樂隊。1937年貝西伯爵的音樂“l點鐘跳躍”獲得了巨大成功,而從20世紀30年代未到整個40年代,約旦也取得了一系列的成功。在4_0年代中期,羅伊·米爾頓的音樂“R.M.布魯斯”和喬·里金斯的“甜蜜樂音”則分別大賣了100萬張唱片。
這一新音樂風(fēng)格繼續(xù)發(fā)展并迅速流行起來。在安納波利斯,5萬多人出現(xiàn)在一個僅能容納8千人的音樂會現(xiàn)場,并且造成了一次長達7小時的交通堵塞。
自從20世紀中期美國黑人音樂家在當時保守風(fēng)格的環(huán)境中發(fā)展出他們自己的活潑音樂風(fēng)格以來,節(jié)奏布魯斯音樂已經(jīng)經(jīng)歷了一段很長的發(fā)展時間。R&B在上世紀50年代和60年代取得了巨大的成功,之后從80年代起,當代R&B音樂又重新流行起來。
答案及解析
26【答案】A
【考點】名詞詞義辨析
【解析】style意為“風(fēng)格”,form意為“形態(tài),形式”,way意為“方法,方式”,group意為“組”,句子的意思是R&B是一種風(fēng)格的音樂,故選A。
27【答案】C
【考點】動詞搭配和詞義辨析
【解析】四個詞中,只有play和enjoy可以與music搭配,根據(jù)文章意思,這種音樂是被演奏而不是被欣賞的,故選C.
28【答案】B
【考點】介詞固定搭配
【解析】在哪一世紀哪一年代用in,例如:in the l960s意為“在20世紀60年代”,故選B。
29.【答案】C
【考點】賓語從句
【解析】只有whatever可以同時充當主句“the term has comnonly been used to describe...”中及物動詞describe的賓語和從句引導(dǎo)詞并在從句中充當賓語成分,故選C。
30.【答案】D
【考點】介詞固定搭配
【解析】表達“以…方式”時用in...way,故選D。
31.【答案】C
【考點】時態(tài)
【解析】根據(jù)文章意思,這里表示過去發(fā)生的動作,應(yīng)該用過去時,只有C是謂語動詞的過去時態(tài),故選C。
32.【答案】D
【考點】介詞辨析
【解析】根據(jù)文章意思,這里表示“樂隊分解成更小的組織”,用break up into,故選D
33.【答案】A
【考點】定語從句
【解析】這里定語從句的先行詞為band,不是人不能用wh0,只能用which或that,根據(jù)選項,只能選A。
34.【答案】C
【考點】分詞短語作結(jié)果狀語
【解析】在句中作結(jié)果狀語的分詞有現(xiàn)在分詞和過去分詞,表示主動的關(guān)系用現(xiàn)在分詞,表示被動的關(guān)系用過去分詞,在這里分詞的邏輯主語是bands,是主動關(guān)系,因此用現(xiàn)在分詞becoming,故選C。
35.【答案】D
【考點】名詞詞義辨析
【解析】根據(jù)上下文,這里文章談到的是早期的R&B樂隊,而不是小組、音樂家、演奏者,故選D。
36.【答案】B
【考點】連詞辨析
【解析】根據(jù)句子意思,這里只是將兩個人進行對比或者相提并論,并不存在任何轉(zhuǎn)折關(guān)系,而A,C,D都是表示轉(zhuǎn)折含義的連詞,只有B符合文意,故選B.
37.【答案】D
【考點】時態(tài)
【解析】當句子中出現(xiàn)“by+將來時間”時,句子謂語用將來完成時;當出現(xiàn)“by+現(xiàn)在時間”時,句子謂語用現(xiàn)在完成時;當出現(xiàn)“by+過去時間”時,句子謂語用過去完成時,故選D。
38.【答案】C
【考點】動詞詞義辨析
【解析】根據(jù)上下文,句子意思應(yīng)為“這種風(fēng)格音樂的繼續(xù)發(fā)展”,故選C。
39.【答案】B
【考點】詞義辨析
【解析】根據(jù)上下文,下文中說到有5萬人涌入了一個只能容納8千人的音樂會現(xiàn)場并造成7個小時的交通堵塞,可見這里強調(diào)的是這種音樂的受歡迎程度,故選B。
40.【答案】A
【考點】固定搭配
【解析】turn up表示“出現(xiàn)”,其他都不符合文章意思,故選A。
41.【答案】C
【考點】固定搭配
【解析】只有A和c可以和traffic搭配,而A表示交通事故,C表示交通堵塞,根據(jù)上下文C更符合文章意思,故選C。
42.【答案】D
【考點】連詞的用法和時態(tài)
【解析】四個答案中只有since引導(dǎo)表示過去動作的從句且其主句用現(xiàn)在完成時,與文中的句子時態(tài)完全吻合,故選D。
43.【答案】D
【考點】形容詞詞義辨析
【解析】A意為“悲傷的”,8意為“經(jīng)典的”,C意為“輕的”,D意為“活潑的”,根據(jù)上下文,R&B應(yīng)屬于活潑的音樂,故選D。
44.【答案】B
【考點】形容詞比較級
【解析】even修飾形容詞比較級,這里四個答案中只有B和D中有形容詞比較級,而D是一個錯誤的表述,因此只有B符合語法要求,故選B。
45.【答案】A
【考點】固定搭配
【解析】文中句子意為“從20世紀踟年代起”,“從…起”用“from.. on”表達,故選A。
SectionⅢ Reading Comprehension
Part A
Text l
篇章分析
本文是一篇議論文。文章一開始通過一個實例引出本文的話題——家庭學(xué)校潮流,之后介紹了家庭學(xué)校潮流的起源,此后作者提出了問題——家長能做得比學(xué)校更好嗎?之后對此問題展開了分析,第三段和第四段論述家庭學(xué)校的好處以及成功的例子,第五段則從另外一方面論證家庭學(xué)校這種教育方式的缺陷。
答案及解析
46.【答案】C
【題型】細節(jié)題
【解析】題干意為“與其他學(xué)生相比,Rowena和Billy最不同尋常的地方是什么?”從文章第一段第五句話“What makes Rowena and Billy different from most students is that they don’t go to schoo1.”可以看出,他們最與眾不同之處在于他們從來沒有去過學(xué)校上學(xué),因此正確答案為C。
47【答案】B
【題型】細節(jié)題
【解析】題干意為“起初在20世紀80年代父母給孩子們進行家庭學(xué)校教育是為了什么?”從文章第二段第一句話中“…so they could provide religious education at home.”可以看出,他們這樣做是為了在家中 給孩子們進行宗教教育,因此正確答案為B。
48.【答案】D
【題型】細節(jié)題
【解析】題于意為“根據(jù)文章,下面哪一條不是家庭學(xué)校的優(yōu)點?”這道題需要把四個選項和原文逐一對比、逐一排除。從文章第二段倒數(shù)第二句話中“…they believe schools…are occasionally dangerous places.”可以排除A,從文章第三段第三句話“More importantly,these students ale often more self-directed and have a greater depth of knowledge.”可以排除B和C,而文章沒有談到家庭學(xué)校和上好大學(xué)的聯(lián)系,因此正確答案為D。
49.【答案】D
【題型】推理題
【解析】題干意為“作者的觀點是什么?”文章第三、四、五段談到家庭學(xué)校既有優(yōu)勢也有缺陷,因此A、B、C都有失片面,而D“在一些方面家庭學(xué)校不錯”更合文意。故選D。
50.【答案】A
【題型】主旨題
【解析】題干意為“文章最好的標題是什么?”A家庭學(xué)校:一個不斷發(fā)展的趨勢,B家庭學(xué)校:一個更好的選擇,C家庭學(xué)校:一條通往成功的道路,D家庭學(xué)校:一種新的教育方式。根據(jù)文章主題,B、C都有失片面,而D則不準確,家庭學(xué)校在上世紀80年代就有了,并不是新的教育方式,而文章第二段和最后一段都提到家庭學(xué)校是一種趨勢,因此A最貼切文意。故選A。
Text 2
篇章分析
本文是一篇說明文,介紹了姿勢或肢體語言對于交流的重要性。,文章第一段介紹了微笑是交流的積極信號,第二段講述一些封閉的姿勢如雙手交叉等會給交流帶來麻煩,第三段講述與人交流時兩人最好應(yīng)保持在5英寸的距離內(nèi),第四段講述將身體略微前傾能顯示出交流的興趣,第五段介紹了一些顯示出沒興趣交流的肢體語言,第六段介紹握手的作用和方式,最后一段介紹目光交流的重要性和方式。
答案及分析
51.【答案】C
【題型】推理題
【解析】題干意為“一個人微笑表示什么?”從文章第一段第一句話“A smile is a strong sign of a friendly and open attitude and a willingness to communicate.”可以看出,微笑是友好、開放、樂意交流的強烈信號,因此可判斷正確答案為C。
52.【答案】A
【題型】細節(jié)題
【解析】題于意為“根據(jù)文章,交流中的麻煩可能是由于什么造成的?”由文章第二段第一句話中的“a closed position is the cause of many conversational problems”可以看出答案為A。
53.【答案】D
【題型】推理題
【解析】題干意為“當別人在說話時,你雙手放在腦袋后面,身體向后仰,陷入沉思,這會怎樣?”這道題需要把四個選項和原文逐一對比、逐一排除。從文章第五段前兩句“0ften people will lean back with their hands…or behind their head in the“thinkin9”pose.This position gives off signs of...1ack of interest from the listener.”,因此可見正確答案為D。
54.【答案】B
【題型】細節(jié)題
【解析】題干意為“以下所有的姿勢中,除了哪一種以外其他姿勢都有助于交流?”文章第二段第二句話中談到“A common closed position is sitting with your arms and legs crossed…”因此B雙臂交叉是一種封閉姿勢,阻礙交流,所以正確答案為B。
55.【答案】C
【題型】推理題
【解析】題干意為“從這篇文章中我們可以知道什么?”A交流幾乎不; 靠口頭語言,大部分靠肢體語言,8姿勢總是會阻礙“信號發(fā)出器”(嘴巴),C我們應(yīng)該多注意肢體語言,D眼神交流總是有幫助。A、B、 D都過于絕對,C最貼切文意。故正確答案為C。
Text 3
篇章分析
本文是一篇說明文,介紹了兩種新型機器人。文章第一、二段先引出話題,介紹了將在倫敦科學(xué)博物館展出有“心”機器人和蜘蛛機器人。第三、四、五、六段詳細介紹有“心”機器人的特征、用途、意義和影響,最后 一段介紹了蜘蛛機器人的特征、用途和意義。
答案及分析
56.【答案】D
【題型】細節(jié)題
【解析】題于意為“邁克高蘭先生去倫敦是為了什么?”從文章第二段可以看出他去倫敦是因為有“心”機器人在7月31日之前將在倫敦科學(xué)博物館展出,因此正確答案為D。
57.【答案】A
【題型】推理題
【解析】題干意為“根據(jù)文章,有‘心’機器人會怎樣?”從文章第三段中的“…used for medical treatment and enjoyment”可以得出有心機器人可以用在醫(yī)療和娛樂上,而文章沒有提過教育,因此排除D;從文章第四段第一句“It has a beating heart which rises when the body is shaken…”可以得出有“心”機器人在被搖動時而不是被擁抱時心跳加快,因此排除B;從文章第四段第二句“...Heart’s eyes flutter in response to touch.”可以看出,它在被觸摸時會眨眼而不是睜眼,因此排除C;而從第三段第一句話我們可以判斷答案為A。
58.【答案】A
【題型】推理題
【解析】題干意為“大衛(wèi)相信什么?”從第五段第一句話最后“...robots will increasingly adopt human characteristics...”,可以知道機器人將具備越來越多的人類特征,因此可見正確答案為A。
59.【答案】C
【題型】細節(jié)題
【解析】題干意為“有‘心’機器人和蜘蛛機器人的區(qū)別是什么?”我們對比文章第三、四段中描述的有“心”機器人的特征和最后一段中描 述的蜘蛛機器人的特征,可以看出只有蜘蛛機器人能夠拍照,所以正確答案為C。
60.【答案】D
【題型】主旨題
【解析】題干意為“從這篇文章我們得知兩位機器人設(shè)計者在哪方面意見一致?”A這將會引起社會和倫理問題,B將越來越多的人類特征引入機器人身上是一個潮流,C機器人能像人類一樣有感覺,D機器 人可以在某些領(lǐng)域幫助人類,縱觀全文,只有D是兩人都提到的,所以正確答案為D。
Part B
下面是五個人對艾滋病問題的不同觀點。
格雷格·洛加尼斯:
艾滋病讓我被迫放棄職業(yè)跳水生涯,因為如果我受傷出血可能會將病毒傳染給別人。
瑪格麗特·陳:
雖然現(xiàn)在更多的人得到了治療,但是治療并不能解決問題,因為病毒傳播的速度要快得多,預(yù)防的重要性不容忽視。
保拉·格林:
大量中低收入國家的患者因為貧窮而不能得到藥品。
雷蒙德·周:
藥品價格需要下降,配送系統(tǒng)、治療方法需要改進。
威廉姆·王:
面對艾滋病,我們還面臨著很多困難。
61一65 BFEGA
Section IV Writing
參考譯文
Part A
66.
Dear Mike,
I offer my warmest congratulations on your promotion to the manager position of your department in the company.I know how talented you are and how hard you’ve worked to attain this goal.No one could have been more deservin9.How exciting it must be for you to realize your ambitions after all those years’ hard workin9.It’s been a real encouragement to me to see your efforts rewarded.
Sincere congratulations to you! Your expertise and dedication will bring out the best of everyone on your staff.They’re learning from a real professional.
I wish you further success.
Sincerely yours,
Wang Lin
Part B
67.
This picture shows that a man is driving his car while chatting on cell phone.It’s interesting and impressive that there is also a parrot on the right part of the picture,which is sayin9,“Keep your wings on the wheel.Drive safely!”
The parrot is much wiser than the driver.If drivers drove a cal" like this,the consequence would be serious,and drivers might grow wings on their arms.Who has wings on the arms? An angle has.So what this picture really shows is that drivers should not risk their lives by driving absent—mindedly.Not only should chatting on cell phone be banned,but all distractive things should also be removed from drivers.It shows the respect for your own life and other people’s lives.