2012年高考英語復習之主旨大意題技術9

2012-03-04 15:31:41 來源:幫考網

    The movement of world opinion during the past few years has been very largely such as we can welcome. It has become a commonplace that nuclear war must be avoided. Of course very difficult problems remain in the world, but the spirit in which they are coming nearer to is a better one than it was some years ago. It has begun to be thought, even by the powerful men who decide whether we shall live or die, that negotiations should reach agreements even if both sides do not find these agreements wholly satisfactory. It has begun to be understood that the important struggle nowadays is not between different countries but between Man and the atom bomb.

    1. This passage implies that war is now_______.

    A. worse than in the past

    B. as bad as in the past

    C. not as dangerous as in the past

    D. as necessary as in the past

    答案: A 指導:由文中第一段第六行“Forthepresent, it isnuclear weapons thatcausethemost seriousdanger,but bacteriological or chemical weapons may,before long,offer and even greater”可知A為正確答案。

    2. In the sentence “To do this, we need to persuade mankind.。 ”( Paragraph 1 ) ,“this” refers to_______.

    A. to end the existence of war

    B. to improve weapons

    C. to solve international problems

    D. to live a peaceful life

    答案: A 指導:由this的指代作用,要么是上面提到的東西,要么是下文馬上要提到的東西,所以在此處應該是上文提到的endingway,因此A為最佳選項。

    3. From Paragraph 2 we learn that the writer of the Passage_______.

    A. is a supporter of some modern ideologies

    B. does not think that the acceptance of any ideologies could prevent war

    C. believes that the acception of some ideologies could prevent war

    D. does not doubt the truth of any ideologies

  (責任編輯:韓志霞)

分享“2012年高考英語復習之主旨大意題技術9”到:

58.4K
關注高考招生官微
獲取更多招生信息
高校招生微信
亚洲中国久久精品无码,国产大屁股视频免费区,一区二区三区国产亚洲综合,国产AV无码专区毛片
日韩精品亚洲春色欧美激情 | 亚洲先锋资源AV在线 | 色98视频都是亚洲国产精品 | 在线观看亚洲精品福利片 | 这里只有精品最新地址在线 | 在线精品视频一区二区三四 |