2012年高考英語(yǔ)閱讀理解強(qiáng)化練習(xí)161
Passage 161
(河北省征訂中學(xué)2010高三下學(xué)期第二次月考D篇)
Imagine a mass of floating waste is two times the size of the state of Texas. Texas has a land area of more than 678 000 square kilometers. So it might be difficult to imagine anything twice as big.
All together, this mass of waste flowing in the North Pacific Ocean is known as the Great Pacific Ocean Garbage Patch. It weighs about 3 500 000 tons. The waste includes bags,bottles and containers—plastic products of all kinds.
The eastern part of the Great Pacific Ocean Garbage Patch is about l 600 kilometers west of California. The western part is west of the Hawaiian Islands and east of Japan. The area has been described as a kind of oceanic desert,with light winds and slow moving water currents. The water moves so slow that garbage from all over the world collects there.
In recent years,there have been growing concerns about the floating garbage and its effect on sea creatures and human health. Scientists say thousands of animals get trapped in the floating waste,resulting in death or injury. Even more die from a lack of food or water after swallowing pieces of plastic. The trash can also make animals feel full,lessening their desire to eat or drink.
The floating garbage also can have harmful effects on people. There is an increased threat of infection of disease from polluted waste,and from eating fish that swallowed waste. Divers can also get trapped in the plastic.
Its existence first gained public attention in l997. That was when racing boat captain and oceanographer Charles Moore and his crew sailed into the garbage while returning from a racing event. Five years earlier,another oceanographer learned of the trash after a shipment of rubber duckies got lost at sea. Many of those toys are now part of the Great Pacific Ocean Garbage Patch.
In August,2009,a team from the University of California,San Diego became the
latest group to travel to it. They were shocked by the amount of waste they saw. They gathered hundreds of sea creatures and water samples to measure the garbage patch’s effect on ocean environment.
51.How did the writer introduce the topic of the passage?
A. By giving an example. B. By listing the facts.
C. By telling a story. D. By giving a comparison.
52.What do we know about the Great Pacific Ocean Garbage Patch?
A. It is made up of various kinds of plastic products.
B. It is a solid mass of floating waste materials.
C. It lies l60 000 kilometers east of California.
D. It is described as a kind of oceanic desert.
53.Why do people pay attention to the Great Pacific Ocean Garbage Patch?
A. Because it may prevent the flow of ocean water.
B. Because the polluted plastic articles will move up the food chain.
C. Because it may be from an island in the pacific.
D. Because ships may be trapped in the floating waste.
54.Which column can you find the passage on a newspaper?
A. Sports and entertainment. B. Media and culture.
C. Environment and society. D. Science and technology.
55.The purpose of writing this passage is to____________.
A. warn people of the danger to travel in the pacific
B. analyze what caused the waste patch in the pacific
C. give advice on how to recycle waste in the ocean
D. introduce the Great Pacific Ocean Garbage Patch
答案:
51.D。推理判斷題。根據(jù)第一段”Imagine a mass of floating waste is two times the state of Texas.Texas has a land area of more than 678 000 square kilometers.So it might be difficult to imagine anything twice as big.”可知,作者拿得克薩斯州與大量的垃圾漂浮物進(jìn)行比較,所以選D項(xiàng)。
52.A。細(xì)節(jié)判斷題。根據(jù)第二段中的”The waste includes bags,bottles and containers—plastic products of all kinds.”可知,這些垃圾漂流物是塑料制品。
53.B。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第五段中的”There is an increased threat of infection of
disease from polluted waste,and from eating fish that swallowed waste.”可知受污染的塑料制品會(huì)通過(guò)食物鏈來(lái)影響人類(lèi)。
54.C。推理判斷題。根據(jù)本文內(nèi)容可知,這篇文章最有可能出現(xiàn)在報(bào)紙上”環(huán)境與社會(huì)”這個(gè)欄目里。
55.D。作者意圖題。本文通過(guò)介紹太平洋上漂浮的大量的塑料垃圾廢物的情況,指出了它們對(duì)海洋中的生物以及人類(lèi)的影響,所以D項(xiàng)正確。
(責(zé)任編輯:韓志霞)
- 1播音與主持藝術(shù)專(zhuān)業(yè)查看招生院校
- 2高鐵乘務(wù)專(zhuān)業(yè)查看招生院校
- 3互聯(lián)網(wǎng)金融專(zhuān)業(yè)查看招生院校
- 4酒店管理專(zhuān)業(yè)查看招生院校
- 5學(xué)前教育專(zhuān)業(yè)查看招生院校
- 6國(guó)際郵輪乘務(wù)專(zhuān)業(yè)查看招生院校
- 7廣播電視編導(dǎo)專(zhuān)業(yè)查看招生院校
- 8動(dòng)漫設(shè)計(jì)專(zhuān)業(yè)查看招生院校
- 9大數(shù)據(jù)專(zhuān)業(yè)查看招生院校
- 10視覺(jué)傳達(dá)設(shè)計(jì)專(zhuān)業(yè)查看招生院校
高考就業(yè)率最高的十大專(zhuān)業(yè)排行
分享“2012年高考英語(yǔ)閱讀理解強(qiáng)化練習(xí)161”到:
- 高考生怎么快速提高高考英語(yǔ)作文成績(jī)
- 高考生怎么提高英語(yǔ)聽(tīng)力成績(jī)
- 高考英語(yǔ)考點(diǎn):備考指示代詞六注意
- 高考英語(yǔ)考點(diǎn):人稱(chēng)代詞的四個(gè)備考盲點(diǎn)
- 高考英語(yǔ)考點(diǎn):時(shí)態(tài)考點(diǎn)歸納與分析
- 高考英語(yǔ)考點(diǎn):倒裝考點(diǎn)總匯
- 高考英語(yǔ)知識(shí)點(diǎn):過(guò)去分詞做狀語(yǔ)
- 高考英語(yǔ)考點(diǎn):關(guān)于where的三大從句
- 高考英語(yǔ)難點(diǎn)解析:過(guò)去完成進(jìn)行時(shí)與將
- 英語(yǔ)高考句型講解:would rather句型
高考最新動(dòng)態(tài)
- 2018年江西省體育單招考試文化課統(tǒng)考安
- 北京市高校招生體檢結(jié)果4月20日起可查詢(xún)
- 上海市4月高中生學(xué)業(yè)水平考試成績(jī)于4月
- 2018年青海省高校招生體育專(zhuān)業(yè)統(tǒng)考時(shí)間
- 2018年北京市高中學(xué)業(yè)水平考試于6月底開(kāi)
- 2018年重慶市高職考試分?jǐn)?shù)線(xiàn)公布
- 2018年北京市高中學(xué)業(yè)水平考試時(shí)間安排
- 2018年浙江省4月學(xué)考選考首日 51.3萬(wàn)考
- 廣東省自學(xué)考試商務(wù)、金融管理等專(zhuān)業(yè)考
- 2018年青海省將實(shí)行平行志愿投檔錄取方
