(10•陜西A篇)
  A
  Ask Dr ? Jeffers This month Dr. Jeffers is answering questions about t" />

2012年高考英語閱讀理解強化練習11

2011-11-04 15:33:28 來源:考試吧

  Passage 11
  (10•陜西A篇)
  A
  Ask Dr ? Jeffers This month Dr. Jeffers is answering questions about the human brain and how it works.
  Dear Dr. Jeffers,
  One of my colleagues, Felix Moeller, told me that scientists are learning to use computer to ‘read minds’. Is there any truth to this story/
  —Jane Leon, New York, USA
  Dear Ms. Leon,
  Well, a lot of research is being conducted in this area, but so far, the brain scanning equipment and corresponding computer programs haven’t been able to actually read thoughts. In one experiment, test subjects(受試者)were connected to scanning equipment and shown two numbers on a screen. They were then asked to choose between adding or subtracting(減)the two numbers. Using this method, researchers were able to follow brain processes and make the correct assumptions(假設)70 percent of the time. It’s not quite mind reading, but it’s certainly a first step.
  —Dr. J.
  Dear Dr. Jeffers,
  My three-year-old son loves it when I dig my fingers into his sides and tickle (胳肢)him until he laughs uncontrollably. The other day I noticed him trying to tickle himself but he couldn’t do it. Why not?
  —Glenn Lewis, Vancouver, Canada
  Dear Mr. Lewis,
  It’s because of how the brain works. The brain is trained to know what to pay attention to and what to ignore. It causes us to ignore physical feelings we expect to happen, but it causes a mild panic reaction when there is an unexpected feeling. For example, you don’t notice how your shoulder feels while you’re walking down the street. But if someone comes up behind you and touches you lightly on the shoulder, you may jump in fear. It’s that unexpected part that causes the tickle reaction.
  —Dr. J.
  46. What can we learn from the answer to the first question?
  A. Some equipment is able to read human minds.
  B. Some progress has been made in mind reading.
  C. Test subjects have been used to make decisions.
  D. Computer programs can copy brain processes.
  47. People laugh when tickled by others because the feeling is _______.
  A. unexpected      B. expected      C. comfortable      D. uncomfortable
  48. Who has got a little child according to the text?
  A. Ms. Leon      B. Mr. Lewis      C. Mr. Moeller      D. Dr. Jeffers
  49. According to the text, Jeffers is probably _______.
  A. a computer programmer          B. a test subject
  C. a human brain expert           D. a medical doctor
  答案:
  46.B。【解析】推理判斷題。根據第一個問題的應答的最后一句可以推斷出本題選B。
  47.A。【解析】推理判斷題。由問題二的應答句中but it causes a mild panic reaction when there is an unexpected feeling.可知本題選A。
  48.B。【解析】推理判斷題,根據問題二可知本題選B。
  49.C。【解析】推理判斷題。根據本報道的欄目一可知本題選C。
 

  (責任編輯:韓志霞)

分享“2012年高考英語閱讀理解強化練習11”到:

58.4K
關注高考招生官微
獲取更多招生信息
高校招生微信
亚洲中国久久精品无码,国产大屁股视频免费区,一区二区三区国产亚洲综合,国产AV无码专区毛片
思思久热精品视频 | 五月综合国产婷婷 | 亚洲中文字幕精品不卡一本 | 中文字幕在线精品乱码高 | 日本精品久久久久久久一区二区 | 亚洲国产综合在线观看不卡 |